Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J75a10n 68R24á30ž

5. 8. 2021 13:15

Příspěvek tématu "elektromobilita"

Podle nově provedených testů u Tesly s nájezdem 156 000 kilometrů a stářím 8 let, se zdá být baterie po takovém provozu zcela na odpis. Pokud by se ukázalo, že jsou na tom i ostatní modely podobně, a baterie vydrží přibližně stejný provoz, mohl by tento rozmach elektromobility ve skutečnosti planetě jenom ublížit. Akumulátory se totiž zatím nedají nijak ekologicky likvidovat, a jejich časté ničení je ve skutečnosti podle zjištěných informací horší, než samotný provoz automobilu se spalovacím motorem.

Zdroj: https://www.autozive.cz/stav-akumulatoru-tesly-po-8-letech-provozu/?

3 0
možnosti
VV

A jak dlouho vam vydrzela baterie v embecku pane Razi? A taky nam prosim napiste, jak jste ji ekologicky likvidoval.

Jeste dnes na ne obcas nekde v lese narazite.

No a ten slavny youtuber byl opravdu odbornik, takze pro mne ma ten vas odkaz opravdu nulovou hodnotu. Az date priste odkaz na test nejakeho znameho autoklubu, rad se na nej podivam, ale takto?

1 3
možnosti
Foto

Opět to vypadá, že tu někdo míchá dohromady tzv. klimatickou změnu a lokální znečištění zplodinami ve velkých městech. ;-(

1 0
možnosti
Foto

Je tady ještě jedna věc: záměrně zavádějící dělení zdrojů na obnovitelné/neobnovitelné, což je nesmysl. V kontextu článku je korektní dělení na uhlíkové/neuhlíkové. A není to totéž. Jaderná energetika je neuhlíková, ale není obnovitelná. Takže pokud někdo bojuje za obnovitelné zdroje, zahrne tam automaticky i neuhlíkovou jadernou energetiku. A to je špatně.

1 0
možnosti
EK

Souhlasím s tím, že toto dělení je nesmysl. Se zavedním reaktorů zpracovávajících vyhořelé jaderné palivo bude jaderná energetika více obnovitelná než třeba energetika využívající biomasu. Vždyť obnova zpustošených pralesů je téměř nemožná, stejně jako znovuzískání fosforu, ztraceného intenzivním pěstováním plodin na biomasu "ekologicky", bez využití statkových hnojiv.

0 0
možnosti
VB

Jádro není bez škodlivin, nikoli náhodou se monitoruje jejich hodnota.

0 0
možnosti
Foto

Mimoděk jsem si vzpomněl na Klausovu „modrou, nikoli zelenou planetu“, kde měl ilustraci dvou elektráren; jedna byla na vítr a druhá tuším na uhlí. Ta neekologická roztáčela větrník, který foukal vítr do té ekologické, zelené, větrné... no a proud se pak odebíral z té správné.

Jakkoli je mi Klaus proti srsti, tu knížku si snad znovu přečtu. Už tenkrát se mi líbila. Nelíbí se mi trend „zničme svoji ekonomiku, přestože na to třetí svět a Čína kašle; ničemu tím nepomůžeme, planetu nezachráníme, ale budeme mít dobrý pocit, že jsme pomohli její záchraně“.

3 0
možnosti
Foto

Ano, vědec všech oborů Klaus. ;-D

1 1
možnosti
Foto

Typická klimaalarmistická zblblost. Bohužel, tuhle diagnózu má hodně lidí...

1 1
možnosti
ZJ

Koho chleba jíž, toho píseň zpívej.

Jak je to, v posledních letech, se sluncem?

0 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1613x
Odborník, který se živí meteorologií a který si rád ověřuje (dez)informace, které se často týkají fenoménu tzv. klimatických změn.

Seznam rubrik