Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Souhlasím, pokud kromě neočkovaných budou znevýhodněni také kuřáci, alkoholici a hypertonické obezity.

Také policie by mohla hlásit zdravotním pojišťovnám řidiče, kteří často nebo výrazně překračují rychlost, tudíž oni a oběti jejich riskantní jízdy budou častějšími "hosty" na traumatologii. Strhnout body a zvýšit platbu pojištění!

0 0
možnosti
PB

P46e48t97r 69B47u38r48i75a31n

9. 12. 2021 22:27

Kuřáci i alkoholici si svou libůstku luxusně platí. A to zvýšenou daní na kuřivo a alkohol, kteráž to daň má oficiálně sloužit k sanaci léčby následků (alespoň u tabáku je to takto deklarováno).

Takže pokud by existovala možnost a skrze sbíraných a odevzdávaných kolků na krabičkách připisovat onu daň (cca 60kč/krabička) kuřákovi na jeho osobní zdravotní účet, lehce by se nekuřákům mohlo stát, že zatímco oni by leželi na palandách ve společném sklepním pokoji, kuřák by měl vlastní VIP pokoj s veškerým vybavením. Protože on se svým 3/4 milionem na osobním účtu + klasickým pojištěným by byl pro špitály lukrativním pacientem.

0 0
možnosti
Foto

Problem je, ze nemame skutecne zdravotni pojisteni. Mame spise zdravotni dan. Nemuzeme se rozhodnout jestli se pojistit a na jakou castku se pojistit. Nemuzeme se ani rozhodnout, jakym pripravkem se lecit a kym se nechat lecit. Tato oblast je statem silne regulovana, stat reguluje leciva i lekare. :-/ Ovsem, deregulace je asi nepruchodna politicky. Mame zdravotnictvi "zdarma" a na to nikdo nema odvahu sahnout.

1 0
možnosti
PV

Jo, asi jedina mozna rozumna a legalni cesta.

0 0
možnosti
Foto

Ano, základem je nastavit alespoň podobný způsob pojištění jaký je u povinného ručení u aut. Člověk by si zvolil míru spoluúčasti, například 1000 Kč, nebo 5000,- Kč, podle této spoluúčasti by se mu pak počítalo jeho pojištění + pojišťovny by mohly mít ve smlouvě další požadavky na pojištěného, aby mohly cíleně doporučovat to jak má pojištěný fungovat, aby ho co nejvíc udržely zdravého a nemusely tak vydávat peníze na jeho léčení.

Placení by pak vždy probíhalo přes pojištěnce, který by platby od pojišťovny danému lékaři, nebo nemocnici potvrzoval.

Stát by měl zrušit veškeré regulace těchto zdravotních pojišťoven.

1 0
možnosti
PB

P30e19t32r 86B17u77r64i33a10n

9. 12. 2021 22:31

Panebože...já vám přesně řeknu jak by to dopadlo: zatímco tuny peněz ze spoluúčasti by mizely na Kanárech, péče by zůstala pro všechny zhruba stejná, jen by přibylo vydírání a šikana ze strany zdravotních pojišťoven a doktorů.

Nevydělali by na tom ani ti zodpovědnější, ani ti chudší, ani ti více přispívající, ani marodi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1613x
Odborník, který se živí meteorologií a který si rád ověřuje (dez)informace, které se často týkají fenoménu tzv. klimatických změn.

Seznam rubrik