Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Líp bych to nenapsal. Zapálení pro cokoliv dává klapky na oči i uši. Patrné je to zejména v lásce. Ale platí to obecně. Ostatně, přísloví "Cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly", je to toho jen dalším důkazem, že si to lidé uvědomují.

0 0
možnosti

I77v61a71n 38M51i39n22á27ř

26. 5. 2022 13:34

Zdá se, že ruskému národu skutečně - není pomoci. Síla staletí trvajícího carismu následovaná nekompromisním bolševickým terorem, zřejmě paralyzovala tuto společnost v podajně ovládané stádo.

Ještě ani po "osmašedesátém" mnozí z nás, nedokázali traumatický stav okupace (po nezapomenutelném Pražském jaru) změnit názor na ruskou společnost zcela negativně. Jakousi vžitou tolerancí byla stálá a naivní představa, že hlavní vinu nese totalitní režim - který je ovládá.

Pověstný krůček k demokracii nedokázalo Rusko uskutečnit ani po nástupu Gorbačova, který ač komunista, vytvořil téměř optimální stav k radikální změně.

Opravdu se nelze domnívat, že v jedenadvacátém století, v době internetu a všeobecně dostupných informačních technologií, by byl běžný Rus - odkázán jen na prolhanou státní propagandu. Připusťme si konečně, že většina z nich po demokracii ani netouží - obzvláště, mají-li se v novodobém Putinově samoděržaví tak dobře, jako nikdy v minulosti.

7 2
možnosti

Vypadá to, že jste objevil Ameriku. Jiný kraj, jiný mrav. Každý, kdo byl dal nez v Evropě, je to dávno jasné.

2 0
možnosti

K těm zeleným snad jen pár myšlenek, které napsal F.A.Hayek ve své Cestě do otroctví:

.. právě lidé, kteří jsou nejvíce zapáleni pro plánování (regulaci) života společnosti, jsou nejvíce nebezpeční, pokud k tomu dostanou volnou ruku - a jsou také nejméně tolerantní k plánům ostatních. Od svatého a úzce specializovaného idealisty bývá často jen krůček k fanatikovi. Plánování (regulace) čerpá nejsilnější impulz z nenávisti zklamaného idealisty. Lze si jen těžko představit nesnesitelnější a iracionálnější svět než ten, v němž by nejlepší specialisté v každém oboru směli nekontrolovaně realizovat své ideály.

Co k tomu říci - svět EU dnes bohužel plně ovládají zelení idealisté / fanatici, díky čemuž se každodenní život v EU skutečně stává nesnesitelnější a iracionálnější. Jednostranná agresivní manipulativní zelená propaganda je doprovodným znakem tohoto iracionálního až nesnesitelného světa zelených fanatiků...Rv

10 0
možnosti

Aktivisté zdravým rozumem postiženi nejsou, takže je zbytečné logicky argumentovat. Pokud se aktivisté dostanou na vládní posty, tak pomoz pánbů, protože nikdo jiný nepomůže. Realita je nezajímala, nezajímá a zajímat nebude, budou prosazovat svou agendu.

13 0
možnosti

To se stane každému člověku s vysokou odborností. Kdyby zemí vedl nadšený hasič-diktátor, tak máme všechno z azbestu a místo lesa hasící písek. Ekologie je navíc mladá věda, která se ještě neusadila. Jiné obory byly ve stejné fázi vývoje z 99% nesmysly a u ekologie to nebude jiné.

Šokující předpovědi s nádechem odbornosti bohužel vždy lákaly politiky, protože přinášejí výrazná hesla bez možnosti je snadno a rychle vyvrátit. Čekání na jejich naplnění utužuje podporovatele ve víře. A i když se nakonec předpověď nenaplní, víra příznivců se překvapivě posílí novou předpovědí. Tak už svět čekal globální zmrazení, ugrilování ztrátou ozónu, globální oteplování i "klimatickou změnu".

To poslední je opravdu jisté, protože klima se mění každých 100 let a i v moderní historii se to už mnohokrát stalo. Například Londýn před 200 lety zamrzal do té míry, že se na řece pořádaly trhy. V době osídlení Vikingy bylo Grónsko z velké části loukou, ostatně je to v doslovném překladu Zelená země.

2 0
možnosti

Meteorologii moc nerozumím a jsem rád, když výjde předpovědi. Vše již popsal blog a tak jen lehce doplním

V ENGE jsem dlouho pracoval a pokud si pamatuji, tak na západ od nás je díky větru a FTV instalovaný výkon cca 124 gigawatt a OZE tam dosahuje, jak pan autor blogu píše úctihodných 40%, takže na první super.

Pak ale se stává, že soustava moc el. nedává a není schopna pokrýt potřeby této krásné a bohaté země. Soused ve vísce si nechává montovat na roubenku FTV a prý bude absolut. nezávislý, moc mu to přeji, má mj. i šikovně natočenou střechu.

A zpět k Energiewende, u sousedů už trvá kolem 10 let a tá zelená jí má nejdražší v Evropě )též již řečeno v blogu). Ale i přesto má stále ještě v provozu i konvenční elektrárenskou soustavu s instalovaným výkonem zhruba kolem (mění se to) 100 gigawatt, která dodává chybějící elektřinu.

A co u nás doma, na ZP asi díky stávající situaci těžko přejdeme a navíc ani to nedává smysl emisně, takže vzhůru do výstavby dalších jaderných bloků a nezavrhovat uhlí, alespoň dočasně. Protože vodík a EU...a asi to bude stejně vše jinak..

BTW moc pěkný čtení a karmaR^R^R^

9 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1613x
Odborník, který se živí meteorologií a který si rád ověřuje (dez)informace, které se často týkají fenoménu tzv. klimatických změn.

Seznam rubrik