Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ekologie je v první řadě eliminace plýtvání. Dokážu si představit benzínové auto se spotřebou do 2 litrů na sto kilometrů, jenže se nesmí a ještě díky legislativě nevyplatí vyrábět, ale to je pořád málo. Dvě stě let zpátky jelo obilí 10 km do mlýna a zpět a doma se upekl chleba. Dnes jede 50 km do sila, 200 km do mlýna, 100 km do pekárny, 2 x do obchodu a zpět 100km, 10 km domů a čtvrtina se vyhodí.

2 0
možnosti

Myšlenka:

Energiewende museli naplánovat právníci, ale určitě ne matematici, je naprosto výstižná !

R^

5 0
možnosti

Včera večer mne pobavila předpovědní „rosnička“ na saském TV kanálu MDR, když ukázala tabulku slunečních hodin asi na osmi místech východního Německa za posledních 9 dnů – a všude tam byly samé nuly. Já si také u nás na severozápadě všímám, že sice byl poměrně teplý podzim, i dost pršelo, takže je tu velice mokro, ale bylo převážně zataženo, často mlhavo, a téměř nefoukal vítr, vzduch se nehýbal, a to celý podzim, což mi připadalo dost nezvyklé. A tak jsem vždy pomyslel na tu „zelenou“ energii. A také na staré latinské úsloví: Quos vult perdere, dementat (ty jež [bůh] chce zničit, zbavuje rozumu).

6 0
možnosti

Ano zelená ideologie zničí ekonomiku Evropy ničila jí i před válkou. Krize energií začala v polovině roku 2021 vrcholilo to pádem bohemia energy v žáří 2021. rusák napadl Ukrajinu 24 února 2022. Válka byla jen rozbuška která vše akcelerovala. Připravte se na tisíce článků a miliony expertů tedy těch "správných" expertů co nám budou tvrdit že zelená ideologie za nic nemůže že je vše vina Putina. Zbývá jen vymyslet jak na Putina hodit jak vymyslel emisní povolenky a přesvědčil EU aby od nich neustoupila i když se vše hroutilo. Oříšek bude jak lidi přesvědčit že to Putin zavedl Lipskou burzu. Němci musí najít důkazy o tom jak jim Putin ve spánku podprahově nařídil zavřít uhelné a jaderné elektrárny.

Stejně to bude i s elektromobilitou. I kdyby teď hned přestala jezdit všechna osobní auta tak to s CO2 ani nehne (https://www.radiouniversum.cz/zak-dalibor-1d-nejvetsim-producentem-emisi-co2-je-priroda-na-auta-a-motorky-pripada-jen-015-procenta/). Přesto tu budou "experti" tvrdit že přechod na elektroauta má snížit CO2.

Závěr. EU prostě lže a manipuluje.

9 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS