Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GS

Nikoli, platíme za turboministra Havlíčka, Lex Dukovany a vlastní zaslepenost, že se nís to netýká

0 4
možnosti
Foto

J11o63s56e46f 61B68á62r64t55a

20. 10. 2021 12:44

Uspět tady s argumenty je stejné, jako nadávat na komunisty před rokem 89.

12 0
možnosti
JB

J28a22n 87B16í62l39e67k

21. 10. 2021 5:46

Ti nám aspoň postavili JE! Od té doby to jde z kopce, nestavíme žádné;-(

1 0
možnosti
OD

Blahopřeji, dopustil jste se stejně jednostranné demagogie jako Greta Thurngerg, jen v opačném gardu.

pokud přijmu veškeré Vaše spílání zeleným humanistům a EU jako platné, je k tomu Vašemu A třeba dodat i to B.

Situace je fakticky taková, že -

1. Globální změna klimatu se děje.

2. Bez ohledu na její příčiny by ti, kdo "umí počítat" měli přestat hrát hru, že "se nic neděje", protože prostou aplikací naměřených dat do jednoduché počítačové simulace za použití jednoduchých fyzikálních a matematických metod dojdeme k faktu, že nejpozdějí za padesát let budou rozsáhlá území této planety dále neobyvatelná (buď budou zaplavena nebo se stanou naopak bezvodými)

3. Bez ohledu na zelené šílenství aktivistů naráží globální ekonomika na limity spotřeby energie, která globálně stoupla tak, že stávající zdroje přestávají stačit.

Pročež mne překvapuje, že MatFyz počtáři dodnes nemají ani globální ani lokální (národní) strategii udržitelného vývoje generace energie tak, aby stačila pokrýt spotřebu.

Co se týče fosilních paliv, jejich spotřeba ve spalovacích procesech vzrostla natolik, že se bezesporu stává jedním z faktorů, kterými můžeme modulovat průběh klimatické změny.

Prostým součtem spotřeby fosilních paliv v energetice, průmyslu, dopravě se dostaneme k objemům, u kterých hra na nedůležitost vlivu je podobnou demagogií jako zelená hra na nízkoenergetický životní styl. .

Stejně tak, jak celkem oprávněně můžeme vyčítat zeleným, že jejich politická řešení problému pajdají na obě nohy, pokud jsou vystavena zkoušce v realitě, tak stejně musíme technokratům vyčíst, že dnes - v roce 2021 - je náš reálný svět založen na technologiích, které nám přinesla II. světová válka a technologicky jsme se v energetice za posledních 70 let naprosto nikam neposunuli.

4 25
možnosti
OD

Pokud souhlasím, že Green Deal je politická vlna emocí, které nejsou nijak založené na reálných podkladech, konstatuji, že podobně jako jiné freak vlny se dříve či později rozbije nárazem na útesy reality.

Co je ovšem daleko mrazivější, je fakt, že energetická lobby, která měla, má a i mít bude zásadní politický vliv ve všech státech světa, prospala na vavřínech minulé půlstoletí a ve srovnání s vývojem v ostatních odvětvích zaostala tak ostudným způsobem nejen ve vývoji technologií, ale i v prognózování vývoje na trhu, že se to blíží hranicím zločinu z nečinnosti

Energetika se natolik soustředila na akceleraci zisků z produkce, že naprosto kriminálně zaspala i při generaci investičních prostředků z výnosů činnosti a nyní drze vydírá společnost nutností investice daňovým asignátem do tak banální aktivity, jako je náhrada dosluhujících zdrojů.

Nulová inovace, nulová akumulace zdrojů na regeneraci výrobních prostředků, nulová tvorba střednědobé a dlouhodobé strategie - které další odvětví průmyslu si mohlo dovolit takový půlstoletý mejdan beze stopy odpovědnosti?

Pokud hledáme viníky současné krise, tak zelení šílenci jsou jen druzí - první je lobby hamižných flákačů v energetice, kteří úspěšně prožrali svou budoucnost.

8 2
možnosti
Foto

Za zdražování energií může EU o tom není pochyb. Jde o důsledky klimatické politiky EU . Aktuálním důvodem růstu ceny je razantní zdražování emisních povolenek, tlak Evropské unie na dekarbonizaci celého sektoru .Zelená politika Evropské unie v podobě Green Dealu, má za cíl snížit emise oxidu uhličitého a dovést Evropu do roku 2050 k uhlíkové neutralitě. Prodražování provozování uhelných elektráren, ať už emisními povolenkami, nebo horší dostupností úvěrů, nebudou elektrárenské skupiny absorbovat sami. Zvýšené náklady se převádí na spotřebitele.

25 1
možnosti
PK

Hmmm ... EU dokáže ovlivnit růst ceny energií v Číně, v USA???

Vy jste nám ale hlava

0 7
možnosti
Foto

Petr Fiala tohle neřekl. Řekl, že může pomoc, když lidi na své domy instalují solární panely. Nevím, co je na tom směšného.

1 1
možnosti
Foto

Směšné je asi to, že lidé, kteří nemají čím zaplatit měsíční zálohy za elektřinu, asi těžko vyvalí statisíce za solární systém. Od Fialy to byla rada, které se říká hraběcí.

15 1
možnosti
MK

Tupá zelená politika EU.

18 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 16
možnosti
LU

Na Slovensku sa už konečne uzatvárajú uhoľné bane jedna za druhouR^

Minulý týždeň sa uzatvorila aj najstaršia hnedouhoľná baňa na Slovensku v Handlovej.

Štát poskytne Hornonitrianskym baniam Prievidza finančnú pomoc na uľahčenie uzatvorenia baní neschopných konkurencie. Zo štátneho rozpočtu pôjde pre firmu v tomto roku 7 269 943 eur.:-/

Dlhé roky štátom dotovaná elektráreň na Slovensku v Novákoch kedysi najväčšia na Slovenku, ktorá je závislá na uhlí z Hornej Nitry sa pomaly uzatvára, prevádzka sa ukončí o dva roky, dotácie zo štátu každoročne narastali pretože stále drahšie emisné kvóty predražujú výrobu v uhoľných elektrárňach, čiže štát prostredníctvom spotrebiteľov ich dotuje stále viac.

https://e.dennikn.sk/2487965/bola-najvacsia-teraz-konci-co-bude-s-elektrarnou-novaky-a-ako-to-v-nej-vyzera/

https://ekonomika.sme.sk/c/22718726/stat-poskytne-tento-rok-hbp-pomoc-na-uzatvaranie-bani-vo-vyske-72-miliona-eur.html

1 0
možnosti
LU

Náhrada spustenie 3-4 bloku jadrovej elektrárni Mochovce v roku 2022.

"Nový blok zároveň nahradí výpadok kapacity nováckej hnedouhoľnej elektrárne, ktorá bude v prevádzke len do roku 2022, ako aj negatívne saldo Slovenska pri importe/exporte elektriny. Slovensko sa tak stane znova sebestačným v zásobovaní krajiny elektrickou energiou."

https://www.seas.sk/mochovce-3-4

4 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 17
možnosti
Foto

Započítáváte do cen elektyřiny i dotace (na straně zákazníků poplatky za OZE), jdoucí mimo burzu?

Třeba v Německu to na nejnižší ceny za dvacetiletí nevypadá, když před desetiletím byly nižší:

http://www.statista.com/statistics/418078/electricity-prices-for-households-in-germany/

1 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1613x
Odborník, který se živí meteorologií a který si rád ověřuje (dez)informace, které se často týkají fenoménu tzv. klimatických změn.

Seznam rubrik