Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

P70a84v28e96l 83D41u28d43r

3. 11. 2021 22:48

Pěkné až na to, že píšete o propagandistech, politicích, úřednících, ale že tento podvod vědecky zdůvodňují a podporují renomovaní vědci, to nevidíte? Ti jsou i pro vás nedotknutelní a posvátní, jenže prodejní. A ti, kteří proti tomu bojují, jsou už v důchodě, jako Berkhout nebo Lindzen, anebo pracují v jiném oboru, takže je nemohou zlikvidovat: Kalenda, Ed Berry...

0 2
možnosti
IL

I83v77o 46L21y87č32k56a

4. 11. 2021 11:10

Já bych to viděl tak, že 99,9% vědců souhlasí, že dochází k oteplování, zaviněnému člověkem, ale problém vidím v tom, kteří vědci jsou dotazováni. Jestliže budu mít tisícovku vědců, kde 100 jich bude hlasovat pro změnu klimatu a 900 bude proti, tak výsledek se bude lišit podle toho, koho se zeptáte. A media dobře vědí, koho se ptát.

2 0
možnosti
Foto

Za mne jsou klima propagandisté lidi jako vy, kteří si nevidí na špičku nosu a snaží se o svých závěrech vycucanych z prstu přesvědčit ostatni

Realita je totiž taková že pokud se budeme řídit těmi co chtějí emise radikálně omezit

Tak pokud mají pravdu tak je to jediná naše šance.

Pokud pravdu nemají a vliv člověka je malý tak to omezení emisí nám dá trošku více času a nijak zásadně nás to nepoškodí.

Pokud se nebude dělat nic tak pokud má člověk velký vliv tak vymreme nebo zkolabuje svět jak jej známe a pokud velký vliv nemá tak skončí svět jak ho známe s koncem fosilních paliv.

Tak či tak proste jedinou šancí omezit využití fosilních paliv a převedení ekonomiky na obnovitelné zdroje.

Takže tu vaši klima propagandu, že se nic neděje si strčte za klobouk.

1 13
možnosti
Foto

Vaše chyba je, že věříte každému blábolu, který vám předloží média a je jedno, jestli je to o klimatu nebo očkování.

Napadlo vás třeba jak neznámý počtář vypočítal, že 99,9% vědců se shoduje na tom, že člověk ovlivňuje klima. mě to nepříjemně připomíná výsledky "svobodných" bolševických voleb v minulosti. Ten "boj" proti klimatickým změnám už nese své ovoce. nejenomže nepřinesl žádný výsledek ve smyslu jeho zlepšení nebo srovnání, ale nese to, před čím příčetní varovali už před drahnými léty, zdražení energií a to jsme teprve na začátku vylízaných plánů , které pro nás vyseděli europolitici v přetopených eurokancelářích.

Takže vy si zase strčte za klobouk vaše přesvědčení, že je nutné převrátit všechno na hlavu a v první řadě opustit a přestat používat to, co funguje. Anebo na tom pracujete a zároveň si hledejte suchou jeskyni nebo si vykopejte pořádnou zmljanku a shánějte dřeva na zimu, brzo nebude.

10 2
možnosti
JL

No právě: homo sapiens ví prd. Planeta je příliš složitý fenomén, jak se dnes říká: komplexní. Podle mě to bude vypadat takto: teď teprve všechno začne (protože lidi se budou divit, proč se mají mít hůř). Startuje to západní Evropa. Dalších 10 let, ale zřejmě i 20,30 se bude intenzivně debatovat, jak to vlastně s klimatickými změnami je. Budou intenzívně pokračovat klimatické výzkumy a opravovat modely. Je docela možné, že až bude zdokonalena AI, věci se vyjasní a budoucí generace budou vědět víc. Je docela možné, že budou vědět i to, že se nic dělat nedá, že to nemá smysl...Nevíme. Zase je to ale o tom starém - každý sám za sebe. Chytřejší a bohatší z toho vykličkují. Obrní se na svých rančích, postaví si kvalitní bunkry. Chudí, jako vždy, se budou muset víc modlit. A občas udělat revoluce. Asi tak, můj názor. Na kterém vůbec nezáleží. ;-)

5 0
možnosti
VV

Sorry,

pisete ze jste odbornik ktery se zivi meteorologii, ale pisete calanek o klimatologii.

Jste tam take odbornik, nebo amater.

0 6
možnosti
Foto

Mark Twain: Očekáváte klima, a dostanete počasí!

1 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1613x
Odborník, který se živí meteorologií a který si rád ověřuje (dez)informace, které se často týkají fenoménu tzv. klimatických změn.

Seznam rubrik